Постраждалу у Броварах дівчинку Алісу транспортували до Австрії

Постраждалу у Броварах дівчинку Алісу транспортували до Австрії

Фото
Укрінформ
Зі Львова до Австрії на лікування транспортували 6-річну Алісу з численними опіками, які дитина отримала внаслідок падіння гвинтокрила на дитячий садок у Броварах. Крім неї за кордон відправили ще двох дітей і трьох дорослих.

Про це у Фейсбуці повідомило Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Шестирічна Аліса, яка постраждала в дитячому садочку в Броварах, полетіла на лікування до Австрії… Загалом до Австрії уже евакуювали шістьох українців, трьох дорослих і трьох діток. До транспортування за кордон їх підготували лікарі Першого медоб’єднання Львова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Аліса на момент трагедії у дитсадку була з мамою. Обох до Львова доправили у важкому стані, з опіками обличчя, верхніх та нижніх кінцівок. Жінку - в дорослу Лікарню святого Пантелеймона, дівчинку з татом - у дитячу Лікарню святого Миколая.

Серед діток, яких транспортували зі Львова, крім Аліси: 5-річна дівчинка з опіками дихальних шляхів та 7-річна Саша Бреус, яка отримала сильні опіки обличчя та голови.

Команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні стабілізувала стан дітей перед важкою дорогою до Європи. В умовах гострого стану та післяопікового шоку завжди є ризик, що пацієнтам може стати гірше під час транспортування. Лікарі забезпечили необхідне знеболення, інфузії, антибіотикотерапію, а комбустіолог опікового центру - регулярні перев’язки та обробку опіків.

«Аліса з батьком їде останньою. Її мама вже в Австрії. Батько В’ячеслав вірить, що все буде добре, мріє, щоб їхня сім’я знову була разом, а Аліса - пішла до школи і отримала свій омріяний оранжевий пояс по карате», - додають у медзакладі.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловою багатоповерхівкою впав гелікоптер Державної служби з надзвичайних ситуацій, на борту якого перебували 10 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович.

На місці падіння гелікоптера виявили тіла 14 загиблих, серед них - одна дитина і 10 осіб, які перебували на борту. Постраждали 25 осіб, з них 11 дітей.

Читайте також: У Броварській лікарні постраждалі в катастрофі гелікоптера можуть отримати психологічну допомогу

21 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що шестеро постраждалих відправлені на лікування в Австрію, ще один пацієнт невдовзі буде евакуйований у Швейцарію.

Фото: Першого медоб'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-