Україна отримала ще одну партію мостів із Норвегії

Україна отримала ще одну партію мостів із Норвегії

Фото
Укрінформ
В Україну доправили останню партію мостових конструкцій від Норвезького управління державних доріг.

Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України, передає Укрінформ.

«Укравтодор зустрів вантажівки з мостовими конструкціями від Норвезького управління державних доріг. Караван з гуманітарною допомогою у вигляді 10 переправ вирушив у грудні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна отримала тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення.

Наголошується, що вартість переданих конструкцій становить 30 мільйонів норвезьких крон. Технічна допомога фінансується з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Міжнародна допомога Україні перевищила €113 мільярдів

Перед початком роботи українські мостобудівники пройдуть тренінг у Польщі, де норвезькі фахівці на прикладі однієї з переданих переправ навчатимуть інженерів складати їх швидко та ефективно.

Як повідомляв Укрінформ, перша партія від Норвезького управління державних доріг прибула в Україну 11 січня.

Норвегія стала третьою країною, яка передала в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Вже отримано тимчасові мости від Чехії та Франції.

Фото: ukravtodor.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-