Естонські рятувальники передали Україні спецтехніку та генератори

Естонські рятувальники передали Україні спецтехніку та генератори

Фото
Укрінформ
Державна служба України із надзвичайних ситуацій отримала від Асоціації рятувальників Естонії спеціальну техніку для потреб українських рятувальників, зокрема спецавто, обладнане трейлером-кухнею із необхідним обладнанням.

Про це поінформувала пресслужба ДСНС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що 13 січня в центральному офісі ДСНС відбулася зустріч голови українських рятувальників Сергія Крука із представниками Асоціації рятувальників Естонії на чолі з головою правління Асоціації Пією Каллас. На зустрічі був присутній і перший заступник глави МВС Євгеній Єнін.

«Приводом для зустрічі став черговий жест підтримки з боку естонських колег. Цього дня ДСНС отримала спеціальний автомобіль, обладнаний трейлером-кухнею з необхідним обладнанням, кухонною технікою та генератором, вантажний автомобіль з генератором та чотири легкові авто», - уточнюється у повідомленні.

Естонські рятувальники передали Україні спецтехніку та генератори / Фото: ДСНС

Окрім того, українським рятувальникам були передані чотири генератори потужністю 120/132 кВт та 132/145кВт відповідно.

Крук, звертаючись до естонських партнерів, зазначив, що вони з перших днів повномасштабної війни з рф підтримали українських рятувальників.

«Коли ми тільки зустрілися з ворогом віч-на-віч, Асоціація рятувальників Естонії одна з перших запропонувала свою підтримку і розпочала роботу зі збору і передачі гуманітарної допомоги для потреб ДСНС. Тоді ми зрозуміли, що справжні друзі не чекають, коли до них звертаються про допомогу, вони самі відчувають, коли є в цьому потреба», - поінформував очільник ДСНС.

Читайте також: Німеччина передала гуманітарну допомогу львівським рятувальникам

Окремо Крук сказав, що наразі, коли рф намагається лишити українців без світла та тепла, партнери знаходять можливості підтримати українських рятувальників.

«Генератори, які ми отримали від вас, будуть слугувати не тільки для наших рятувальників, але й для цивільних українців, які приходять до наших підрозділів як у "пункт незламності", де мають змогу зігрітися, підзарядити свої телефони, попрацювати та відчути, що ти не один. Ваша підтримка дає зрозуміти: українці мають надійного друга та партнера», - зазначив глава ДСНС України.

Як повідомлялося, Франція передала тернопільським рятувальникам близько шести тонн гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-