Захисник «Азовсталі» Діанов передав 2 мільйони на протези для побратима

Захисник «Азовсталі» Діанов передав 2 мільйони на протези для побратима

Укрінформ
Звільнений з полону морпіх, захисник Азовсталі Михайло Діанов передав понад два мільйони гривень на біонічні протези для свого побратима, який служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені Князя Романа Великого – Роману Григоряну.

Про це Діанов повідомив у Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Завдяки вашій допомозі мені, Роману в ці дні в Міннеаполісі (США) ставлять якісні біонічні протези. На це я передав трохи більше 2 млн грн з ваших донатів. Якщо точно - 52 313 доларів», - написав Діанов.

Він додав, що Григорян родом з Хмельниччини. Має доньку. Воював на східному напрямку у лавах 14-ої окремої механізованої бригади імені Князя Романа Великого. Під Бахмутом у липні потрапив під касету. Втратив праву руку і праву ногу.

«Дізнався я про його потребу, коли сам був на операції в США. У Вашингтоні почув його історію. Поспілкувалися з хлопцями з PROTEZ Foundation. Домовились. Ваша допомога мені тепер дозволить Роману ходити і обіймати доньку», - додав морпіх.

Як повідомляв Укрінформ, захисник Маріуполя морпіх Михайло Діанов, якого звільнили з полону в межах обміну військовополоненими 21 вересня, вирішив віддати 23 млн 430 тис. грн, які він зібрав для себе, на лікування побратимів. Зібрані кошти морпіх планував витратити на своє лікування. Проте, як повідомлялося раніше, Рінат Ахметов і футбольний клуб «Шахтар» вирішили допомогти Михайлові з лікуванням, із пошуком лікарів за кордоном, з підготовкою документів.

Читайте також: Захисника «Азовсталі» Михайла Діанова успішно прооперували у США

Діанов був серед захисників Азовсталі, а потім перебував у російському полоні. Після звільнення чоловіка футбольний клуб «Шахтар» узяв на себе лікування руки українського військовослужбовця. Донецький клуб пообіцяв Діанову операцію у найкращого фахівця Ізраїлю, але до цього Михайлові потрібно набрати вагу. У полоні він втратив 25 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-