Папі Римському подарували картину 11-річного художника з аутизмом із Бердянська

Папі Римському подарували картину 11-річного художника з аутизмом із Бердянська

Фото
Укрінформ
Папа Римський Франциск отримав у подарунок картину, яку написав 11-річний художник з аутизмом Максим Бровченко з Бердянська.

Про це в Фейсбуці повідомляє МГО "Дитина з майбутнім", передає Укрінформ.

"Напередодні нового – переможного для України – 2023-го року Папа Римський Франциск отримав символічний подарунок. Ним стала одна з останніх робіт Максима Бровченка, нашого "маленького українського Пікассо" з тимчасово окупованого Бердянська, під назвою "Рідна Україна переможе", - йдеться у дописі.

До війни Максим малював картини про космос, але після 24 лютого його роботи - про війну, перемогу і любов до України. Максим продає свої картини, а виручені гроші спрямовує на підтримку ЗСУ та дітей з аутизмом.

Читайте також: Папа Римський заплакав під час молитви, коли згадав про Україну

“Які чудові кольори”, - цитує організація Папу Римського.

Цьогорічна новорічна ялинка у Ватикані особлива. Вона прикрашена іграшками, зробленими руками дітей з особливими ментальними потребами. Але подарунок Папі картини від Максима, хлопчика з аутизмом, має значення, яке виходить далеко за межі різдвяних і новорічних свят. Картину разом із вишитим для Папи рушником, символом незламності і єдності у боротьбі за визволення з полону українських хлопців і дівчат, вручили рідні військовополонених із ГО «Вояцький визвіл».

На картині зображено козака, який повернувся з війни. Він тримає в обіймах вагітну козачку.

Фото: МГО «Дитина з майбутнім»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-