Грузія відправила до України 25 потужних генераторів

Грузія відправила до України 25 потужних генераторів

Фото
Укрінформ
Уряд Грузії закупив та передав Україні 25 промислових генераторів електроенергії потужністю від 150 до 500 кВт.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Грузії.

"21 грудня 2022 року Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов разом із заступником міністра економіки та сталого розвитку Грузії Ромео Мікаутадзе взяв участь у церемонії завантаження 25 потужних (від 150 до 500 кВт) генераторів електроенергії, загальною вартістю більше 1.4 млн ларі, придбаних урядом Грузії для подальшої відправки в Україну", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про генератори промислового призначення, які можна використовувати для забезпечення безперебійної роботи лікарень, теплових енергоцентралей та електростанцій, насосних агрегатів для постачання питної води та інших життєво важливих об'єктів.

"Завдяки допомозі та підтримки наших друзів та союзників, у тому числі, з братньої Грузії, ми виграємо цю битву зі світовим злом – російським фашизмом. Жодні крилаті чи балістичні ракети, ударні БПЛА та дрони-камікадзе, які наразі майже щодня запускають військові злочинці путінської росії по житлових будинках та електростанціях, не здатні поставити народ України на коліна, а тільки зміцнюють нашу наснагу до повної та безповоротної перемоги на російськими загарбниками", - заявили в українському посольстві.

Читайте також: Ізраїль передасть Херсонщині 17 генераторів

Як повідомлялося, міжнародні партнери заявили про допомогу енергетичному сектору України у різних формах на загальну суму 1,4 млрд доларів.

Фото: georgia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-