У Києві стартував «Марафон добрих справ» для підтримки дітей Донеччини

У Києві стартував «Марафон добрих справ» для підтримки дітей Донеччини

Фото
Укрінформ
У Києві в День святого Миколая стартувала акція з підтримки дітей Донеччини «Марафон добрих справ».

Про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Марафон добрих справ стартував сьогодні у Києві, в День святого Миколая. Він організований Донецькою обласною військовою адміністрацією для дітей-переселенців з Донеччини. Сьогодні його відвідали близько тисячі дітлахів з Краматорська, Слов'янська, Маріуполя, Дружківки, Авдіївки, Курахового та інших міст нашого краю», - написав очільник області.

У Києві стартував «Марафон добрих справ»/Фото: Донецька ОВА

Він нагадав, що Марафон пройде у восьми областях України. Розраховують, що його події відвідають близько 20 тисяч дітлахів.

Крім того, з Днем святого Миколая, а також різдвяно-новорічним святами привітають і понад 42 тисячі дітей, які нині залишаються на Донеччині, додав Кириленко.

«Під час Марафону добрих справ, передусім, дбаємо про заходи безпеки - ніщо не має затьмарити дітям відчуття свята. Діти на нього заслуговують. Росіяни не лише руйнують наші міста і селища, вони крадуть у наших дітей дитинство - маємо їм його повернути», - підкреслив керівник ОВА.

Раніше він повідомляв, що цей Марафон триватиме з 19 грудня до 13 січня, до нього залучені театри, культурні заклади та гуманітарні штаби у 8 областях України — загалом вони організують понад 50 подій, відвідування — безкоштовне, а всі гості отримають подарунки.

Читайте також: На Прикарпатті створили мюзикл «Сім звуків Різдва» за участі дітей та військового оркестру

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням. У регіоні кожного дня триває евакуація цивільних, але деякі родини повертаються, дізнавшись, що десь у віддалених від фронту населених пунктах регіону відновили газо- чи електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-