Канадська школа прийме дітей загиблих українських воїнів на навчання

Канадська школа прийме дітей загиблих українських воїнів на навчання

Укрінформ
Діти загиблих захисників України візьмуть участь у навчальній програмі в Канаді: за результатами конкурсного відбору 10 фіналістів будуть зараховані до 9 класу школи Брукс Вестшор.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Мінветеранів.

“Надання освітньої підтримки захисникам і захисницям, членам родин загиблих воїнів є одним з ключових напрямів роботи Мінветеранів. Один із таких проєктів - запуск навчальної програми в Канаді”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, команда Міжнародної школи Брукс Вестшор (Канада) за підтримки Міністерства у справах ветеранів України оголошує конкурс для учнів 9 класів (2008 року народження) загиблих українських захисників та захисниць України.

Читайте також: До Канади прибув іще один літак із українськими біженцями

За результатами прозорого конкурсного відбору, за рішенням канадських представників, 10 фіналістів будуть зараховані до 9 класу школи Брукс Вестшор. Навчання відбуватиметься безкоштовно із забезпеченням, необхідним для навчання та проживання у Канаді протягом 4 років, до завершення навчання в 12 класі.

Ключові критерії конкурсного відбору: академічна успішність; належний (базовий) рівень володіння англійською мовою; вмотивованість та емоційна зрілість, які необхідні для тривалого навчання за кордоном.

В пресслужбі повідомили, що конкурсний відбір відбуватиметься в 3 етапи:

- написання есе українською мовою (обсягом близько 500 слів).

Кандидати мають написати про свої особисті інтереси та очікування від освіти в Канаді. Діти можуть вказати улюблені види спорту та мистецької діяльності, а також ініціативи, які вони могли б продовжити під час перебування в Канаді. До есе необхідно додати інформацію щодо оцінок успішності навчання у школі та інформацію про рівень володіння англійською мовою, а також місце проживання та контакти рідних. Надіслати роботу необхідно до 22 грудня (включно) на електронну пошту vidbir.canada@gmail.com.

У разі успішного проходження першого етапу координатори проєкту зв’яжуться з кандидатами та повідомлять про дату і час проведення 2 та 3 етапів, що включатимуть:

- онлайн-тестування з математики (українською мовою);

- інтерактивне тестування з англійської мови.

Читайте також: Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

Тестування відбуватиметься за підтримки Українського центру оцінювання якості знань. За результатами останнього етапу конкурсу фіналісти та їх рідні зможуть додатково познайомитись онлайн зі своїми майбутніми вчителями у Канаді та обговорити всі нагальні питання щодо поїздки та навчань. Фіналісти мають прибути до Канади наприкінці зими 2023 року.

Брукс Вестшор – це невелика приватна школа у м. Вікторія, що на острові Ванкувер у канадській провінції Британська Колумбія. Школа працює за системою Міжнародного бакалаврату – інтенсивної навчальної програми, націленої на підготовку студентів до навчання в університетах світу. Нині у Брукс Вестшор навчається 210 дітей, майже половина з яких приїхали з усього світу та проживають у сучасному гуртожитку на території кампусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-