На головному Новорічному ярмарку у Страсбурзі можна придбати товари з України

На головному Новорічному ярмарку у Страсбурзі можна придбати товари з України

Фото
Укрінформ
Асоціація українців PromoUkraїna бере участь у головному Новорічному ярмарку в Страсбурзі, представляючи Україну і українську продукцію тисячам французів і туристів з багатьох країн.

Як передає кореспондент Укрінформу, українське шале розташоване безпосередньо біля головної ялинки міста, тож бажаючих придбати вироби з української ятки та поспілкуватися з українцями — черга.

Як розповіла президент Асоціації PromoUkraїna Людмила Ільчук, асоціація щороку бере участь у великому Новорічному ярмарку в Страсбурзі на головній площі міста, пропонуючи українську продукцію двох видів — сувеніри і кулінарні вироби.

“В цьому році мерія винятково виділила нам три дні для можливості бути представленими на міському ярмарку, і це буде потужна допомога Україні, тому що всі кошти, які будуть виручені на Новорічному ярмарку, підуть на допомогу Україні”, - сказала Ільчук.

За її словами, всі сувеніри, які тут виставляються і продаються, закупаються виключно в Україні — від ялинкових іграшок до більш коштовних виробів. Це, зокрема, вишиванки, хустини, сумочки, браслети, біжутерія, символіка, яка користується попитом у французів і туристів. “Таким чином ми знайомимо людей з українською культурою, популяризуємо її”, - зазначила вона.

“Завдяки тому, що цього року, поміж інших асоціацій, PromoUkraїna отримала три дні можливості бути представленій на ярмарку, це дозволить нам зробити Україні більший промоушн, познайомити всіх охочих з українською кухнею і з українськими сувенірами. Сподіваємося зібрати більше грошей і тим самим більше допомогти Україні”, - сказала Ільчук.

За її словами, уся продукція користується попитом, бо підхід до асортименту виважений, враховуючи попит як на зовсім недорогі браслетики з символікою, так і на дуже гарної якості вишиванки. “Цього року ми вперше замовили цукерки та новорічні печива, розписані в українській символіці. Вони теж користуються попитом”, - розповіла Ільчук.

Серед пропонованих страв - вареники, борщ, канапе з салом, яке привозиться з України, на чорному хлібі.

Асоціація українців бере участь у головному Новорічному ярмарку в Страсбурзі / Фото: Олена Милосердова. Укрінформ

Глава асоціації PromoUkraїna зазначила, що гроші, вторговані на ярмарку, підуть на різні запити, які ретельно вивчаються. “Дещо треба буде купити тут і відправити в Україну. Але щоб підтримати українського виробника, ми також перераховуємо гроші перевіреним благодійним організаціям, вони купують в Україні необхідні товари і передають їх або на фронт, або цивільним на деокупованих територіях. Так виходить і швидше, і дешевше”, - пояснила Ільчук.

“Хочемо розпродати все і гідно представити Україну на Новорічному ярмарку. Сподіваємося, що каса буде гарна”, - додала вона, зауваживши, що українське шале користується великим попитом.

Також Ільчук розповіла, що в цьому році Асоціація робить подвійну акцію: не лише пропонує українську продукцію, але й нагадує французам і туристам, яких тут дуже багато, що в Україні триває війна, знайомить їх з останньою інформацією. “Цього року нам дуже допомагають наші переселенці, вони як першоджерело знайомлять французів і туристів з ситуацією, яка зараз в Україні”, - сказала вона.

Читайте також: У Варшаві за участю України відбувся благодійний різдвяний ярмарок

Водночас, президент PromoUkraїna зазначила, що оскільки Страсбург вважається столицею Різдва і Новорічного ярмарку Європи, то кожного року є країна, яка головує на Новорічному ярмарку, і цій країні виділяється окреме місце. А в наступному році головувати буде Україна. “Тобто цілий місяць ми маємо забезпечити новорічний ярмарок нашою продукцією, товарами, культурними заходами. Це не шале для Асоціації, як цього року. Це може бути центральна площа біля головного Страсбурзького собору, яка має стати повністю “українською”. Звичайно, це потребує ретельної підготовки протягом всього року. І звісно, PromoUkraїna буде брати в цьому участь”, - сказала глава Асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, у Раді Європи відбувся новорічний ярмарок на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-