В Україні вже збудували 16 модульних містечок

В Україні вже збудували 16 модульних містечок

Укрінформ
В Україні вже збудували 16 модульних містечок, вісім містечок у процесі будівництва.

Про це повідомила виконавча директорка Ліги сильних Дар’я Сидоренко на «Форумі Інклюзивності. Відбудова», передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на 24 жовтня було збудовано 16 модульних містечок, 8 модульних містечок в процесі будівництва. Найбільшим забудовником виступає уряд Польщі - це саме 9 модульних містечок», - сказала Сидоренко.

Вона зазначила, що забудовники планують зводити ще 30 модульних містечок приблизно для 30 тисячі людей. За її словами, зараз приблизно 12 тисяч людей проживають у таких містечках.

Сидоренко зауважила, що проблемою є те, що такі містечка не пристосовані для людей з інвалідністю.

«І тут є комплексне питання, чому це так. Перше тому, що земельні ділянки, які виділяють місцеві органи влади і доступ до модульних містечок мають саме вони. Так виходить, що, наприклад, ми встановили модульне містечко, а пандусів немає, а за пандуси відповідають саме місцеві органи влади», - сказала директорка.

Вона додала, що наразі розробляється лише постанова, що буде вносити зміни до регулювання модульних містечок. За словами Сидоренко, Ліга сильних запропонувала пропозиції до цієї постанови і сподівається, що містечка, які будуть зводитись, стануть доступнішими.

Також, вона зауважила, що польський уряд зацікавлений в тому, щоб у такі містечка заселити якомога більше людей.

Читайте також: В Ірпені закрилося «Залізне містечко»

Як повідомляв Укрінформ, у місті Ірпінь Київської області розпочали будівництво нового модульного містечка на території колишнього санаторію «Ластівка».

Фото: Чернишов/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-