На деокуповану Херсонщину приїхали представники 20 країн

На деокуповану Херсонщину приїхали представники 20 країн

Фото, відео
Укрінформ
Представники 20 країн - Польщі, Франції, Грузії, Іспанії, Кіпру, Швеції, Данії, Індії та інших держав - приїхали на Херсонщину, аби на власні очі побачити, що відбувається на деокупованих територіях.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Дякую, що ви в таких складних і небезпечних умовах прибули сьогодні сюди, щоб допомогти нам, почути нас і розповісти про це у своїх країнах. Ворог відходив і намагався зруйнувати все, до чого міг дістатися. У першу чергу питання стояло про об'єкти критичної інфраструктури. Вони зруйнували мости, електроенергетичну інфраструктуру, а це автоматично тягне за собою забезпечення міста водою, каналізацією, теплом. Вони забрали всю комунальну техніку, комп'ютери. Техніку, що була в адміністраціях, ЦНАПах", - сказав очільник ОВА, звертаючись до закордонних гостей.

Він також додав, що Головне управління поліції Херсона повністю зруйноване, підрозділ СБУ замінований настільки, що вже тиждень працюють вибухотехніки і не можуть закінчити, заміновані й усі кватири, в яких перебували російські функціонери, військові, так звані правоохоронці.

Як повідомили у пресслужбі МЗС, іноземні дипломати мали змогу на власні очі побачити наслідки воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених росією, почути свідчення очевидців та упевнитися у необхідності притягнення росії до відповідальності.

Під час поїздки в Херсон та Миколаїв були проведені зустрічі з очільниками Херсонської та Миколаївської обласних військової адміністрацій щодо поточної ситуації в регіонах.

Учасники приділили окрему увагу питанням забезпечення першочергових потреб населення, відновлення електро- та водопостачання, ремонту пошкодженої інфраструктури.

До складу делегації увійшли голова представництва ЄС в Україні, керівники та представники дипломатичних місій Польщі, Таджикистану, Молдови, Грузії, Іспанії, Данії, Хорватії, Швеції, Вірменії, Чорногорії, Туреччини, Словенії, Нідерландів, Азербайджану, Кіпру, Греції, Румунії, Франції та Індії.

Читайте також: В Офісі Президента розповіли, як українці відбудовують деокуповану Херсонщину

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада ЗСУ визволили Херсон. Місто було під контролем російських загарбників з 2 березня. Після відступу з міста війська рф обстрілюють Херсон з лівого берега Дніпра.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-