Верещук назвала пріоритети у підготовці деокупованих районів півдня до зими

Верещук назвала пріоритети у підготовці деокупованих районів півдня до зими

Укрінформ
Пріоритетними питаннями під час підготовки до зими на деокупованих територіях півдня України є забезпечення паливом, генераторами та створення пунктів обігріву.

Про це на брифінгу в Миколаєві заявила віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми працюємо в Миколаївській та Херсонській областях і свідомі того, що зима близько, температури падають, а швидко відновити зруйновану ворогом інфраструктуру не вдасться. Ми розуміємо, що це відповідальність влади, тому виділили кілька напрямків, над якими працюємо. Насамперед це забезпечення паливом: деревина, пелети, брикети - все, що допоможе нашим громадянам зігріти свої оселі», - зазначила Верещук.

За її словами, вагони з дровами вже прибули на Миколаївщину, за день-два люди їх отримають.

Читайте також: Верещук закликає міжнародні гуманітарні організації спростити процедури

Урядовиця зауважила, що зараз триває пошук генераторів і палива до них, щоб забезпечити лікарні та всю соціальну інфраструктуру. Крім того, скрізь мають бути створені пункти обігріву (так звані «Пункти незламності»), куди люди зможуть прийти, якщо немає світла, опалення, зв’язку.

«У нас є програма ЮНІСЕФ, яка допомагає забезпечити усіх діток на прифронтових територіях зимовим одягом та взуттям, щоб сім’ї, особливо малозабезпечені, пережили нормально зиму», - сказала Верещук.

Вона додала, що ці та інші проблеми обговорюватимуться на нараді за участю міжнародних партнерів, яка відбудеться в Миколаєві.

Читайте також: На звільненій Херсонщині цього тижня почнуть виплачувати пенсії та допомоги - Верещук

«Наші партнери мають дуже швидко реагувати на запити керівництва ОВА, бо саме вони є тими, хто координує роботу між центральним урядом та місцевими громадами. І моє завдання - скоординувати цю роботу, бо у нас немає часу на помилки», - заявила віцепрем'єр.

Як повідомлялося, Верещук заявила, що ОВА мають завершити закупівлю паливної деревини для прифронтових територій до 1 грудня.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-