Чеська Острава передала Конотопу сім автобусів

Чеська Острава передала Конотопу сім автобусів

Фото
Укрінформ
Чеська Острава передала Конотопу сім дизельних автобусів зі свого міського автопарку.

Про передачу автобусів повідомили на сторінці Остравської міської ради у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"До Конотопа їдуть сім автобусів, це старі дизельні автобуси, які списали з експлуатації в Остраві, але вони справні та ще можуть послужити, саме тому ми даруємо їх туди, де вони зараз потрібні. Плюс, з пустими руками не виїжджають - завдяки волонтерам та організаціям по всій області, автобуси наповнюються гуманітарною допомогою." - розповіли в Остравській міській раді.
 

Як повідомили у ЗМІ, йдеться про чотири автобуси Solaris Urbino 10 і три автобуси Solaris Urbino 12 з автопарку Остравської транспортної компанії (DPO). В Україну з Чехії вони вирушили на минулих вихідних в рамках гуманітарної допомоги нашій країні.

Читайте також: Харківські рятувальники отримали партію допомоги від уряду Норвегії

Планується, що автобуси будуть задіяні для перевезення пасажирів по місту Конотоп.

За словами директора DPO Даніеля Мориса, завдяки співпраці волонтерів з різними організаціями Чехії автобуси вдалося наповнити медикаментами, продуктами харчування, засобами гігієни та спальними мішками. Також автобуси перевозять електростанції.

Як додав Морис, транспортна компанія продовжує контактувати з містом Конотоп та веде перемовини про надання трамваїв, які виводитиме з експлуатації DPO.

Водії з українського Конотопа на знак подяки привезли представникам транспортної компанії «Острава» малюнки, які намалювали конотопські діти. Повідомлялося, що через відключення електроенергії завершували роботи при свічках.

Мер Конотопа Антон Семеніхін зазначив, що нинішня пожертва семи автобусів є продовженням весняної допомоги у вигляді трьох автобусів Solaris та пожежного автомобіля Magirus, які були доставлені до Львова з Острави.

Від імені всієї громади Конотопа, особливо найменших дітей і людей похилого віку, він подякував за допомогу Остраві.

Читайте також: Україна отримала ще 32 «швидкі» від United24

За його словами, це вирішить гостру проблему транспорту в місті загалом. Адже у місті курсує один міський автобус і дев’ять трамваїв, але найближчі кілька тижнів трамваями користуватися містяни не зможуть через постійні відключення електроенергії - як наслідок російських обстрілів критичної інфраструктури.

Як повідомлялося, росія здійснила кілька масованих атак на українську критичну інфраструктуру, внаслідок чого в Україні перебої з електропостачанням по всій країні. Енергетики застосовують віялові та аварійні відключення електромережі по різних областях.

Фото: Ostrava!!! - oficiální stránky, FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-