Благодійники передали 1 020 ноутбуків для медичних закладів України

Благодійники передали 1 020 ноутбуків для медичних закладів України

Укрінформ
Благодійники передали Україні 1020 ноутбуків як гуманітарну допомогу, і невдовзі їх отримають заклади охорони здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров`я України.

“1020 ноутбуків з чергової партії сучасної функціональної техніки були передані Україні в якості гуманітарної допомоги від HP Inc. та доставлені за сприяння HELPUKRAINE.CENTER. Невдовзі їх отримають українські заклади охорони здоров’я”, - ідеться в повідомленні.

Забезпечення портативною технікою є необхідною умовою роботи лікарень, що повинні мати доступ до сучасних технологій та користуватися ними, зокрема працювати з електронною системою охорони здоров'я (ЕСОЗ).

Динаміка впровадження нових функціональних можливостей, до прикладу, таких як електронні рецепти на антибіотики, наркотичні (психотропні) препарати сприяє підключенню до ЕСОЗ усе більшої кількості медичних закладів. Понад 7,5 тис. закладів охорони здоров’я зараз уже активно працюють в електронній системі охорони здоров’я.

До ЕСОЗ внесено уже понад 1,3 млрд електронних медичних записів. Цей показник включає візити, діагнози, призначення та висновки про пацієнта. Загалом системою користуються понад 35 млн українців, які обрали свого сімейного лікаря.

Читайте також: Лікарні зможуть додатково отримати 1100 потужних генераторів – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко поінформував, що медичні заклади України отримали понад 400 пристроїв Starlink.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-