До Португалії за останні вісім місяців прибули 53 тисячі українців – Зеленська

До Португалії за останні вісім місяців прибули 53 тисячі українців – Зеленська

Фото
Укрінформ
Кількість українців у Португалії після повномасштабного вторгнення рф зросла майже втричі.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська за результатами зустрічі з Президентом Португалії Марселу Ребелу де Соуза, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал першої леді.

«До російського вторгнення українська діаспора в Португалії налічувала 30 тисяч осіб. А за останні вісім місяців зросла майже втричі: 53 тисячі українців прибули до країни, рятуючись від війни. Перші літаки з новоприбулими зустрічав особисто Президент Марселу Ребелу де Соуза. Подяку йому та всій Португалії висловила сьогодні, під час особистої зустрічі», - зазначила Зеленська.

За її словами, Португалія допомагає Україні щодня, зокрема передала вже 2040 тонн гуманітарної допомоги, а місцевий поштовий оператор навіть випустив марку, кошти від продажу якої підуть на відбудову школи або шпиталю в Україні.

Перша леді обговорила з Президентом Португалії, як ще його країна може долучитися до відновлення України.

«Це була тепла та щира зустріч. Відчула, що португальці – наші однодумці. Гадаю, одним із перших слів, яке вивчать маленькі українці в Португалії, буде слово amigo – друг», - написала дружина глави держави.

Читайте також: Зеленська закликала світ створити потужніші павербанки для українців

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада Олена Зеленська відкрила в Лісабоні найбільшу європейську технологічну конференцію Web Summit 2022, під час якої закликала IT-фахівців з усього світу допомагати Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-