На будівлі МВС Чехії «вивісили» путіна у мішку для трупів

На будівлі МВС Чехії «вивісили» путіна у мішку для трупів

Фото
Укрінформ
На фасаді штаб-квартири МВС Чехії у Празі вивісили чеський та український державні прапори, а між ними – зображення президента рф володимира путіна, «упакованого» в мішок для транспортування трупів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

Зазначається, що у створенні інсталяції взяли участь товариство «Декомунізація».

За словами глави МВС Віта Ракушана, ця інсталяція закликає людей усвідомити, «хто наш друг, а хто зайняв позицію ворога».

«Усім нам я хотів би побажати, щоб у цей важкий час ми зберігали відвагу та стійкість, як засновники Чехословаччини у 1918-му. Незалежність і свобода, яку ми тоді здобули, стала для нас природним станом. Та ця ера, проте, завершилася. І зараз, опинившись віч-на-віч з агресором, ми повинні знову довести, що ми під чеським прапором будемо з гордістю захищати свободу і боротися за незалежність», – написав у Твіттері Ракушан у день святкування 104-ї річниці заснування Чехословаччини.

Читайте також: Чехія закрила в'їзд російським туристам з 25 жовтня

Чехія з першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну надає Києву гуманітарну та військову допомогу. Експорт військового матеріалу з Чехії в Україну, за словами міністра оборони Яни Чернохової, у 2022-му обчислюється в 47 млрд крон (1,9 млрд євро), безпосередньо з держбюджету Чехії українській стороні було надано допомогу на суму 4,2 млрд крон (169 ,7 млн євро).

Читайте також: Чехія закликає створити міжнародний трибунал щодо злочинів рф в Україні

З кінця лютого Чехія на своїй території видала візи тимчасового захисту більш як 450 тисячам українських біженців, які отримують у країні медичне обслуговування, соціальну допомогу, а також можуть безперешкодно влаштовуватись на роботу, навчатися у місцевих навчальних закладах. Мінфін Чехії повідомив, що до кінця вересня безпосередньо на підтримку українських біженців виділено 13,9 млрд крон (562 млн євро), а муніципалітети до кінця липня інвестували ще 3 млрд крон (121 млн євро).

Фото: Zdenek Fucik/CTK/ddp/Vida Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-