Конгресмени США побували на місці ударів іранських дронів у Києві

Конгресмени США побували на місці ударів іранських дронів у Києві

Укрінформ
Троє членів комітету з розвідки Палати представників американського парламенту відвідали у п’ятницю Київ, де зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським та побували на місцях атак іранських безпілотників.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Голова делегації конгресмен від Демократичної партії Джим Хаймс заявив, що візит був спрямований на демонстрацію солідарності з Україною, яка, за його словами, «бореться за демократію, доля якої турбує так багато людей у всьому світі».

«Ми всі відчували, що дуже важливо бути тут на двопартійній основі, щоб зробити безпомилкову заяву про те, що народ Сполучених Штатів і уряд Сполучених Штатів підтримують народ і уряд України», - додав він.

Своєю чергою, представник від Республіканської партії Майк Тернер, відповідаючи на запитання CNN, чи зміниться допомога США Україні, якщо республіканці отримають контроль над Палатою представників на проміжних виборах у листопаді, сказав, що «існує сильна двопартійна підтримка України, і вона триватиме».

Тернер також зазначив, що постачання американської зброї та розвідданих в Україну змінюватимуться зі зміною характеру загрози.

«Ми розглядаємо як протиповітряну оборону загалом, так і способи, за допомогою яких ми можемо здолати ці конкретні безпілотники. Але нам доведеться досягти цього разом. Наші цілі збігаються», - заявив він.

Читайте також: Блінкен вважає згуртованою позицію західних країн на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Пентагоні заявили, що Сполучені Штати продовжать міжнародну взаємодію для забезпечення України системами ППО.

Фото: Роксолана Лісовська, Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-