США допоможуть Україні у відновленні інфраструктури

США допоможуть Україні у відновленні інфраструктури

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України, Міністерство транспорту США та Міністерство торгівлі США підписали Спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості нашої держави та її відновлення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Мінінфраструктури.

«Сьогоднішньою заявою ми переходимо на стратегічний рівень співпраці у сфері інфраструктури. Наш пріоритет – «проєкти виживання», які дозволять українській економіці вистояти в умовах війни та повернути нормальне життя на деокуповані території», - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, підписаний документ передбачає створення Спільної робочої групи (Task Force), яка займатиметься питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів до процесу відновлення інфраструктури України.

Читайте також: Україна працює над збільшенням допомоги від міжнародних партнерів – Шмигаль

Сторони також домовилися провести перше засідання спільної робочої групи уже найближчим часом. Координацією її роботи займатимуться Міністерство інфраструктури України, Міністерство транспорту США та Міністерство торгівлі США.

«У рамках створеної спільної робочої групи зможемо побудувати ефективну модель нашої співпраці та швидше перейти до реалізації конкретних проєктів. Очікуємо на активну участь американського бізнесу та експертних організацій у цьому процесі», - додав Кубраков.

Читайте також: Що принесе Україні головування нашого фінансового міністра в Раді керуючих МВФ

Як повідомлялось, з першого дня повномасштабного вторгнення росії США залишаються ключовим політичним, військовим та економічним союзником України.

У серпні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Піт Буттіджедж підписали Меморандум про співробітництво. Він передбачає участь американських партнерів у розвитку інфраструктури в дорожньому та портовому господарствах, на залізниці та в авіагалузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-