Варшава допоможе Києву ремонтувати потяги метро

Варшава допоможе Києву ремонтувати потяги метро

Укрінформ
Варшавський метрополітен допоможе Київському у ремонті вагонів у потягах 81-ї серії, які експлуатуються як в українській, так і польській столицях.

Зокрема, польська сторона надаватиме українській запчастини для ремонту потягів, повідомляє Укрінформ з посиланням на TVN24.pl.

Як зазначає мерія міста Варшави, представники перевізників обох столиць вже обговорили майбутню співпрацю. Ініціатором їхньої зустрічі виступила Міжнародна асоціація польських підприємців в Україні.

Підкреслюється, що варшавський метрополітен допоможе київським колегам у модернізації вагонів у потягах 81-ї серії. Вагони цієї серії та комплектуючі до них виробляються в росії.

У польській мерії зауважили, що із зрозумілих причин Київський метрополітен хоче стати незалежним від поставок з Москви. Тим часом, варшавський метрополітен також використовує подібний парк вагонів, відтак українці звернулися до Варшави з проханням про допомогу.

Читайте також: Харківський автомобільний завод почав ремонт техніки для Міноборони

Як зазначається, станом на сьогодні варшавське метро має 22 потяги 81-ї серії. І попри те, що вони не зовсім ідентичні з українськими, оскільки колія у варшавському метро трохи вужча ніж у Києві, то самі потяги дуже схожі. У Варшаві замінятимуть ці потяги новими марки Skoda й у процесі отримання дозволів на їх експлуатацію вони виводитимуть з експлуатації потяги 81-ї серії.

Представники варшавського метрополітену вже заявили про свою підтримку Києву у постачанні запчастин, а також про допомогу в обміні досвідом, необхідними для модернізації українських вагонів.

Як зазначається, робоча група з Києва вже незабаром приїде до Варшави, щоб на місці підготувати конкретні рішення з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-