На Черкащині встановили металевий міст, який передала Чехія

На Черкащині встановили металевий міст, який передала Чехія

Фото
Укрінформ
Тимчасовою металевою переправою через річку Росава на дорозі Р-10 Черкаси – Чигирин – Кременчук, яку Україні передала Чеська республіка, відтепер рухається транспорт. 

Про це повідомляє Укравтодор на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"36-метровий двоповерховий двостінний армований мостовий настил з консольним та пішохідним мостом встановили поруч зі старим мостом та влаштували під’їзні шляхи. Металеву конструкцію Укравтодору передала Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Усього від чеських партнерів Укравтодор отримав чотири мости", - йдеться в повідомленні.

Міст на дорозі Р-10 був у черзі на ремонт у 2022 році. Через його непрацездатний стан існував ризик руйнування конструкцій. На мосту діяли вагові обмеження для вантажівок. Руйнування переправи через річку Росава нашкодило б перевезенню вантажів одразу у трьох областях: Черкаській, Кіровоградській та Полтавській.

Читайте також: Посольство Японії офіційно відновило роботу у Києві

Дорога Р-10 забезпечує найкоротший зв’язок великого промислового міста Кременчук із Черкасами.

Аби встановити тимчасовий залізний міст, розчистили територію, звели земляне полотно з піску, грунту та щебеню, завершили влаштування покриття та підходів до мосту. На фініші – влаштування дорожніх знаків та розмітки.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Укравтодор відремонтував понад 200 кілометрів доріг у Черкаській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-