До клінік Європи на лікування доправили ще 45 українців

До клінік Європи на лікування доправили ще 45 українців

Фото
Укрінформ
Впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія доправили на лікування до клінік Європи 45 українців.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

45 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи / Фото: МОЗ

"Протягом цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування 45 пацієнтів, яких прийняли у медзакладах Німеччини, Норвегії, Данії, Швеції, Франції та Нідерландів", - йдеться у повідомленні.

У складі групи були евакуйовані пацієнти, які зазнали мінно-вибухових травм внаслідок ворожих обстрілів. Зокрема, це пацієнти з Харківщини та прифронтових територій, а також із Вінниччини. У групі є цивільні особи з онкологічними захворюваннями зі Львівщини, Дніпропетровщини, Полтавщини та Донеччини. Всі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Деяких пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи потребу у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді.

Читайте також: Польща готова прийняти на лікування щонайменше 1 тисячу українських військових

Зазначається, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Читайте також: Держава оплачує лікування і реабілітацію всіх визволених з полону українців - омбудсмен

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я України разом із Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща та представниками Європейської комісії відкрили у Жешуві спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік. У хабі є всі необхідні умови та медичний персонал, який у разі необхідності може надати медичну допомогу. Там пацієнти зможуть безпечно перепочити або заночувати під час транспортування за евакуаційним маршрутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-