Папі Франциску розповіли про звірства, які рф чинить на території України

Папі Франциску розповіли про звірства, які рф чинить на території України

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав єднатися з українським народом, "настільки благородним і мученицьким".

Як передає Укрінформ із посиланням на Vatican News, про це понтифік заявив під час зустрічі у середу з вірянами у Ватикані.

"Я б хотів також згадати про жахливу ситуацію в багатостраждальній Україні. Кардинал Краєвський поїхав туди вчетверте. Вчора він зателефонував мені. Він перебуває там, допомагаючи в околицях Одеси, засвідчуючи близькість... Він розповів мені про біль цього народу, про звірства та жахіття, про тіла закатованих людей, які знаходять. Єднаймося з цим народом настільки благородним і мученицьким", - заявив Папа Франциск.

Як зазначається, кардинал Конрад Краєвський під час свого четвертого візиту до України, зокрема, відвідав місто Ізюм на Харківщині, визволене від російських загарбників.

Читайте також: Буду найбільшою подругою України: Зеленська у Нью-Йорку зустрілась із Ліз Трасс

"Після відвідин Ізюма, де папський посланець помолився над тілами людей, яких дістають із братських могил, та побував у катівні, облаштованій у місцевому відділку поліції, він розповів по телефону про цей досвід Папі Францискові, який поділився цим із учасниками загальної аудієнції в середу, 21 вересня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Папа Римський Франциск заявив, що постачання зброї Україні для допомоги у її захисті від російської агресії може бути морально прийнятним політичним рішенням. Водночас Франциск закликав Київ бути відкритим для можливого діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-