Нацбанк перерахував на потреби військових понад ₴19,5 мільярда

Нацбанк перерахував на потреби військових понад ₴19,5 мільярда

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби українських військових понад 19,5 млрд грн, на спеціальному рахунку залишилось 976 млн грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 15 серпня 2022 року, залишок коштів на спецрахунку, який НБУ відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 976 млн грн. Загалом Національний банк уже перерахував на потреби військових більше 19,5 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк перерахував захисникам України вже майже ₴18 мільярдів

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано 950 млн грн, Національної поліції –1 650 млн грн, Міністерства оборони – понад 14 401 млн грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – понад 1,5 млрд грн, Державної служби України з надзвичайних ситуацій – всього 18,3 млн грн.

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 135 млн грн. З нього вже перераховано понад 596 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-