Благодійний фонд МХП спрямував ₴20 мільйонів на закупівлю «швидких»

Благодійний фонд МХП спрямував ₴20 мільйонів на закупівлю «швидких»

Укрінформ
Благодійний фонд «МХП — громаді» надав 20 млн грн на підтримку сфери охорони здоров’я в межах глобальної ініціативи Президента України United24.

Про це Укрінформу повідомили у фонді.

Зазначається, що фандрейзингова платформа United24 збирає гроші за трьома напрямами. Фонд «МХП — Громаді» спрямував кошти для напряму «Медична допомога», зокрема для цільового збору на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С, який відбувається з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Завдяки цій допомозі будуть придбані п’ять автівок швидкої допомоги типу «С», орієнтовна вартість кожної становить 100 тис. доларів, підкреслили в «МХП — громаді».

Читайте також: Українські лікарні отримали 110 генераторів від міжнародних партнерів

Як повідомлялося, глобальна ініціатива United24 була започаткована у травні 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським. Першим кроком стало запровадження однойменної фандрейзингової платформи для збору благодійних пожертв на підтримку України з усього світу. Кошти, що надходять на рахунки Національного банку України, розподіляються за трьома напрямками: оборона та розмінування територій, гуманітарна та медична допомога, відновлення України. Станом на початок серпня до збору коштів через United24 долучилися 110 країн на підтримку України, а загальна сума перерахованих з усього світу коштів становить понад 160 млн доларів.

«МХП – Громаді» – український благодійний фонд, який був створений у 2015 році для сприяння комплексному розвитку громад та інститутів громадянського суспільства в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-