USAID виділило для підтримки охорони здоров’я в Україні ще $1,8 мільйона – ВООЗ

USAID виділило для підтримки охорони здоров’я в Україні ще $1,8 мільйона – ВООЗ

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило для підтримки охорони здоров’я в Україні додаткові 1,8 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це Українське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я повідомляє у Фейсбуці.

"USAID оголошує про виділення ВООЗ додаткових 1,8 млн доларів для підтримки безперервності охорони здоров’я в Україні", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виділені кошти будуть спрямовані на покращення виявлення інфекційних захворювань та посилення епідеміологічного нагляду.

"Уже майже шість місяців система охорони здоров’я України стикається із численними та серйозними викликами через триваючий конфлікт. Ми починаємо спостерігати зростання кількості випадків COVID-19 із відповідним зростанням кількості госпіталізацій і смертей, що спричинено субваріантом BA.5 штаму Омікрон, який швидко поширився Європою з початку червня", — зауважив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, доктор Ганс Клюге.

Він відзначив вплив війни на рутинну імунізацію проти таких високоінфекційних і потенційно небезпечних для життя хвороб, як кір, поліомієліт і дифтерія. 

Реальною та серйозною загрозою, за словами Клюге, залишається спалах холери. "Швидке та несподіване поширення віспи мавп у Європейському регіоні може стати ще більшою проблемою для української системи охорони здоров’я, коли вірус досягне України", — додав він.

Доктор наголосив, що єдиним способом впоратися із цими загрозами для здоров’я є наявність надійних і гнучких систем епіднагляду, здатних функціонувати в умовах війни та після неї.

Від імені ВООЗ Клюге подякував USAID за внесок у захист здоров’я та благополуччя українського народу й наголосив, що здоров’я має бути в центрі гуманітарної допомоги, а також ключовим компонентом відновлення України. "Інвестування у здоров’я зараз принесе дивіденди пізніше, коли нарешті настане мир", – підкреслив представник ВООЗ.

Читайте також: USAID виділяє ще $74 мільйони на гумдопомогу постраждалим від агресії рф українцям

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну USAID надала на критично важливу підтримку охорони здоров’я 15,5 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-