Зібрані на польський Bayraktar кошти може бути витрачено на гуманітарну допомогу Україні

Зібрані на польський Bayraktar кошти може бути витрачено на гуманітарну допомогу Україні

Укрінформ
Кошти, зібрані в Польщі на Bayraktar для України, у випадку безкоштовної передачі турецьким виробником безпілотника Києву, буде витрачено на гуманітарну допомогу Україні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів ініціатор акції, відомий польський журналіст, cоціолог, головний редактор видання “Політична критика” Славомір Сєраковський.

Як зауважив ініціатор акції, є надія, що турецький виробник передасть “польський Bayraktar” Україні безкоштовно, як у випадку з литовським безпілотником чи трьома безпілотниками фонду Сергія Притули.

“Це залежить від доброї волі компанії Baykar Makina. Ми чули заяви власника цієї компанії і я розумію, що він дуже чутливий до теми суспільної згуртованості. Донині під враженням громадської активності ця компанія дійсно вирішувала передати Україні дрони безкоштовно. У такому випадку зібрані кошти могли би піти на гуманітарну допомогу Україні, й ми фактично подвоїли б нашу допомогу”,- зазначив Сєраковський.

Він додав, що організатори польської акції поки не думали, на які гуманітарні цілі можуть спрямувати гроші, зібрані на Bayraktar для України.

Читайте також: Турецький Bayraktar вишили на сорочках, які подарували розробникам безпілотника

“Ми ще не думали про те, куди можемо перевести гроші. Але масштаби потреб України є настільки величезними, що не буде проблеми знайти відповідний напрям підтримки”,- підкреслив журналіст.

За його словами, якщо виробнику усе ж треба буде заплатити гроші за Bayraktar, то організатори польської акції намагатимуться підписати угоду з однією з інституцій в Україні, яка у своєму статуті має положення про можливість закупівлі зброї, і передадуть їй зібрані гроші на придбання безпілотника.

Як інформувало агентство, у неділю у Польщі завершено збір коштів на придбання Україні БПЛА Bayraktar TB2. Загалом, зібрано 22,5 млн злотих (приблизно 5 млн $). Тим не менше акція триватиме ще шість днів, і понад цієї суми від учора вже зібрано додатково майже 1 млн злотих (понад 200 тис. $). Раніше Сєраковський інформував, що надлишок коштів з акції буде переведено для потреб ЗСУ на рахунок в Нацбанку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-