У Польщі зібрали вже 90% коштів на Bayraktar для України

У Польщі зібрали вже 90% коштів на Bayraktar для України

Укрінформ
У Польщі зібрали вже близько 20 млн злотих (понад 4,3 млн дол.) на БПЛА Bayraktar для України, що становить майже 90% від задекларованої суми 22,5 млн злотих (майже 5 млн дол.).

Кошти в межах акції "Купімо Україні Bayraktar" перевели близько 180 тис. людей, передає власний кореспондент Укрінформу.

До завершення акції залишається ще шість днів.

Акцію збору коштів на Bayraktar для України, що триває з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, ініціював відомий громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський.

До акції продовжують долучатися відомі у Польщі митці, журналісти, громадські активісти, політики, які закликають поляків допомогти Україні.

Як повідомлялося, турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БПЛА Bayraktar TB2, 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти у межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Читайте також: Турецький Bayraktar вишили на сорочках, які подарували розробникам безпілотника

Раніше, наприкінці травня, литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі безпілотника Bayraktar для України. За три дні було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БПЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва придбає необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України. Литовський безпілотник вже привезли в Україну.

Фото: zrzutka.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-