У Запоріжжі волонтери передали медобладнання громадам на лінії бойових дій

У Запоріжжі волонтери передали медобладнання громадам на лінії бойових дій

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтерські організації передали медичне обладнання та препарати для трьох громад області, які знаходяться на лінії бойових дій.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла волонтерка Наталя Селюкова.

"Сьогодні передали медичне обладнання та препарати для трьох громад Запорізької області, які знаходяться на лінії бойових дій і які найбільше потребують допомоги. Це не перша наша допомога. Ми телефонуємо громадам, дізнаємось, в чому є гостра потреба. Акцент робимо на тому, що знадобитися не колись, а те, що вкрай необхідним саме зараз - це медикаменти для лікарень та обладнання для машин швидкої допомоги. Ми сьогодні передали дефібрилятори, мішки амбу, турнікети", - говорить Селюкова.

У Запоріжжі волонтери передали медобладнання громадам на лінії бойових дій / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

За словами голови Комишуваської ОТГ Юрія Карапетяна, допомога, яку сьогодні отримали, дійсно потрібна для громади. "Ми перебуваємо в зоні активних бойових дій. Буквально 40 хвилин потому було обстріляно село Новояковлівку. Завдяки волонтерам раніше ми отримали швидку допомогу і сьогодні її укомплектуємо турнікетами та дефібриляторами", - сказав голова громади.

Він нагадав, що не так давно в ОТГ був випадок, коли під час обстрілів постраждала літня жінка. Через обстріли швидка не могла приїхала вчасно, тож громаді довелось самим шукати ноші, транспорт і везти в лікарню постраждалу. На жаль, тоді жінку врятувати не вдалось.

Волонтер із волонтерської організації «Шо ти, Дядя?» Сергій Матвієць розповів про благодійну допомогу ЗСУ на південному напрямку в питаннях війскової тактичної медицини.

"Турнікети – частина моїх особистих коштів та частина коштів, які збирали в ініціативній канадійській громаді міста Морден, Манітоба. Канада – це волонтерське суспільство українців і канадійців – «Ukraine Help – Morden». Їх координує Женя Татаренко. Дівчина із Запоріжжя, наша козачка. Дефібрілятори і додаткові клеми для реанімації – волонтерський рух «Демократична Сокира», придбали за власний кошт. Ліки і медприладдя – надав Благодійний фонд «Відродження Харкова», - сказав волонтер.

Вже сьогодні всі ліки і медичне обладнання будуть доставлені на території громад та за їх допомогою медики зможуть врятувати людей, які щодня страждають від ворожих обстрілів.

Читайте також: На Запоріжжі без газу залишаються 268 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 14 липня військові рф обстріляли село Новояковлівка, що неподалік Запоріжжя. Зруйновано житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-