Після початку вторгнення рф ми вивезли на лікування за кордон 550 українських дітей - Зеленська

Після початку вторгнення рф ми вивезли на лікування за кордон 550 українських дітей - Зеленська

Укрінформ
У рамках ініціативи дружини Президента Олени Зеленської 550 українських дітей виїхали на лікування за кордон після початку повномасштабної війни росії проти України.

Про це Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю ЗМІ Республіки Корея - інформагенції Yonhap News Agency та телекомпанії KBS, повідомляє Укрінформ.

«Я бачила з перших днів, що відбувається в Україні. Ми бачили щемливі фото з лікарень, у яких лікувалися, наприклад, дітки з онкологією. І авжеж, треба було швидко діяти, швидко рятувати дітей. Ми вивезли 550 дітей на лікування за кордон. Ми бачимо кожного дня, де треба допомогти, і ти робиш те, що можеш робити», - розповіла Олена Зеленська.

Дружина Президента підкреслила, що українські діти зростали в мирі, гралися тими іграшками, що й діти в інших країнах світу, а нині пишуть у зошитах щоденники з окупації.

Читайте також: У розв’язаній росією війні постраждала кожна українська дитина – Зеленська

«Це діти, які знають, що таке жити у війні, і зараз вони мають виживати. Це дуже страшно. Тому маємо допомагати діяти, допомагати їм витримати це, зробити так, щоб вони не стали назавжди дітьми війни, - це наш обов’язок зараз як дорослих», - зазначила вона.

Як повідомлялося, російські загарбники від початку повномасштабного вторгнення рф вбили в Україні 349 дітей, ще 652 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-