Майже 30 іноземних компаній хочуть розміновувати Україну

Майже 30 іноземних компаній хочуть розміновувати Україну

Укрінформ
Наразі вже вісім іноземних компаній отримали рекомендації від ДСНС, як долучитися до процесу гуманітарного розмінування в Україні, ще 20 таких структур також висловили бажання працювати в цьому напрямку.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі дуже щільно (щодо питання розмінування – ред.) працює у нас Данська група у справах біженців, також компанія Хало Траст. Вісім компаній і юридичних осіб, як з Європи, так і з США, вже звернулися до ДСНС і отримали рекомендації, як долучитися до цього процесу з гуманітарного розмінування. І висловили бажання працювати в цьому напрямку ще додатково до 20 організацій», - сказав посадовець.

Він також нагадав, що, станом на 1 квітня, близько 300 тисяч гектарів українських територій було забруднено вибухонебезпечними предметами.

«Наразі, мобілізувавши зусилля ДСНС та інших структур, які займаються розмінуванням, а також міжнародних партнерів, уже вдалося розмінувати більш як 60 тисяч гектарів. І робота у цьому напрямку ведеться дуже інтенсивно. Але ми маємо розуміти, що ця робота триватиме роками», - уточнив Вітовецький.

Представник ДСНС нагадав про рекомендації для громадян, що робити, якщо вони знайдуть вибухонебезпечний предмет. Зокрема, у ДСНС насамперед радять людям не чіпати такі предмети.

"По-друге, спробувати позначити якось цю територію, щоб до неї з обережністю наші громадяни наближалися, краще – унеможливити їх наближення. Потім – відійти на безпечну відстань. Відійти необхідно для того, щоб сигнал з мобільних пристроїв не спрацював як каталізатор для ініціювання цього вибухонебезпечного предмета. І також потрібно зателефонувати на 101 або 102, щоб викликати групу піротехніків або вибухотехніків", - сказав він.

Читайте також: У Маріуполі під час розмінування загинули троє російських саперів

Як повідомляв Укрінформ, піротехніки за добу знешкодили більш як 720 ВНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-