Коваль зі Швеції продав 30 своїх робіт, аби придбати автомобіль «швидкої» для ЗСУ

Коваль зі Швеції продав 30 своїх робіт, аби придбати автомобіль «швидкої» для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Коваль зі Швеції Людвіг Одман продав 30 своїх графічних робіт, щоб придбати автомобіль «швидкої допомоги» для Збройних сил України.

Про це Людвіг Одман розповів в Івано-Франківську, передає кореспондент Укрінформу.

«Як почалась війна, я почав малювати, аби сконцентруватись на чомусь, бо у перші дні війни не міг ні їсти, ні спати, ні працювати. Це була арттерапія. Все, що я чув у новинах, намагався намалювати. Дружина запропонувала це продати, але я вагався, кому це потрібно. Втім, спробував і виставив свої роботи в Інстаграмі та Фейсбуці. Тоді зрозумів, що люди це купують, щоб підтримати Україну. Я зробив з кожного малюнку копії, їх було 30 з авторськими підписами. Виставив їх на продаж і роботи розкупили. Так я зібрав 7 тисяч доларів на автомобіль «швидкої допомоги», але й тепер я не зупинятимусь і продовжу це робити», - запевняє Одман.

За його словами, ковалі зі Швеції та Норвегії нині у різний спосіб збирають гроші, аби допомогти українським військовим. Хтось ходить по людях і збирає гроші, інші продають свої скульптури та виставляють різні речі на аукціон. Ця група називається «Об’єднання для України - ковалі без кордонів».

«Це вже 9-й автомобіль, який ми передаємо на передову завдяки нашому «ковальському фронту», створеному на початку війни», - повідомив співзасновник міжнародного фестивалю «Свято ковалів» в Івано-Франківську Віктор Вінтоняк.

Читайте також: Японія передала Україні чергову партію медичного обладнання для потреб ЗСУ

За його словами, найбільш активними на «ковальському фронті» нині є майстри з Канади, США, Словаччини, Польщі, Норвегії, Швеції, Австрії та Австралії. Завдяки спільним зусиллям вже вдалося відправити на передову 8 позашляховиків, сказав він, додавши, що тепер туди вирушить «швидка», яка рятуватиме життя військовим у Харківській області.

«Завдяки волонтерам автомобілі не їдуть на передову порожніми, а заповнені усім необхідним для бійців», - додав Віктор Вінтоняк.

Нині він сподівається якнайшвидше побачити всіх ковалів після війни в Івано-Франківську. Адже фестиваль «Свято ковалів» проходив тут 17 разів поспіль і став справжньою візитівкою міста.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-