У Польщі зібрали 7 мільйонів злотих на Bayraktar для України

У Польщі зібрали 7 мільйонів злотих на Bayraktar для України

Укрінформ
У Польщі станом на 7 липня зібрано вже 7 мільйонів злотих (понад 1,5 мільйона доларів) на Bayraktar для України, що становить 30% його вартості.

На акцію "Купімо Україні Bayraktar", що триває з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, гроші перевели вже понад 62 тис. осіб, передає кореспондент Укрінформу.

Загалом, організатор акції, відомий у Польщі громадський діяч, політолог і журналіст Славомір Сєраковський розраховує зібрати до кінця липня 22,5 млн злотих (понад $5 млн ).

Відомі поляки – режисери, актори, журналісти, науковці, громадські діячі тощо – розміщують в соцмережах заклики долучатися до акції. Польські ЗМІ знімають про неї репортажі і заохочують поляків перераховувати кошти на купівлю Байрактара.

Як інформувало агентство, на краудфандинговій платформі Сєраковський раніше написав: якщо маленька Литва у дуже короткі строки зібрала кошти на Байрактар, то набагато більша Польща теж це повинна зробити. Утім, він зауважив: якщо коштів буде зібрано менше, то їх буде передано на фонд ЗСУ в Нацбанку України. Це саме буде зроблено, якщо коштів буде зібрано більше.

Читайте також: У Польщі збирають кошти на “Байрактар” для України

Як повідомлялося, турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в рамках проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Перед цим, наприкінці травня, литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі Байрактара для України. Спочатку метою кампанії було зібрати потрібну суму за три тижні. Проте литовці впоралися швидше. Всього було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України. Напередодні литовці урочисто відправили Байрактар до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-