Олена Зеленська розповіла французьким ЗМІ про спротив України російській агресії

Олена Зеленська розповіла французьким ЗМІ про спротив України російській агресії

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська поспілкувалася з журналістами популярної телепрограми C à vous, яка виходить на каналі France 5, та провідної французької газети Le Monde, заснованої ще Шарлем де Голлем у 1944 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Перша леді розповіла, зокрема, про програму психологічної підтримки для українців та їхній стан.

«Відомий синдром уцілілого відчувають зараз дуже багато людей. Але це неправильно: ти вцілів – значить, дав країні змогу жити далі. Не можна себе картати», – зауважила вона.

Читайте також: Надання Україні зброї є питанням моралі - Олена Зеленська

Перша леді подякувала Франції за теплий прийом українських вимушених переселенців, а також особисто Бріжит Макрон – дружині президента - за зустріч дітей з онкологією, евакуйованих з України до Франції на лікування, і закликала європейців не звикати до війни.

«У той момент, коли у вас звичайний день – вдалий чи невдалий, робочий чи вихідний, – у нас гинуть люди, діти. Такі самі діти, як французькі, – які ходять у школи та на гуртки, полюбляють TikTok та посидіти в Інтернеті, вірять, що світ відкритий для них… Це дуже важко усвідомлювати, я знаю. Людська психіка завжди хоче захищатися від того, що травмує. Але відгородитися від війни в сучасному світі не можна. Світ просто не має стін від цього», – наголосила Олена Зеленська.

Читайте також: Зеленський закликав кожного українця щоденно працювати задля перемоги

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-