До України приїхали лауреатки Нобелівської премії миру

До України приїхали лауреатки Нобелівської премії миру

Фото
Укрінформ
В Україну приїхали лауреатки Нобелівської премії миру Лейма Гбові, Тавакуль Карман та Джоді Вільямс, які свій візит розпочали зі Львова.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Укзалізниці, передає Укрінформ.

Зазначається, що сьогодні, 22 червня, на залізничному вокзалі Львова високоповажні гості зустрілися з працівницями Укрзалізниці.

Про відгомін війни на львівському вокзалі, нелегку роботу, яку тісно пов’язала з волонтерською діяльністю, розповіла провідний інженер з підготовки кадрів Олександра Саган. Провідниці пасажирських вагонів Наталія Кудрич та Надія Жміковська поділилися спогадами про перші евакуаційні рейси з регіонів активних бойових дій на захід України та за кордон.

До України приїхали лауреатки Нобелівської премії миру / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

«Українська залізниця та Львів зокрема стали однією з ключових ланок порятунку мільйонів людей, які через війну були змушені залишити рідні домівки. Розповіді залізничниць, яких я вважаю супержінками за їхню відвагу й витривалість, – не просто страшні історії. Це повсякденне життя багатьох мешканців України. Наша основна місія полягає в тому, щоб почути ці історії та донести цю інформацію в різні куточки світу», - зазначила Лейма Гбові.

За словами Джоді Вільямс, перед візитом до Львова лауреатки Нобелівської премії миру побували в одному з притулків для українських біженців у Польщі. Головним проханням, яке почули від українських жінок, було прохання не забувати про них і Україну, про причину, через яку вони опинилися на чужині.

«Сьогодні я хочу пообіцяти, що ми не дозволимо світові забути про Україну, про проблеми та потреби українців, які спіткали їх у боротьбі з агресором», - додала Вільямс.

Читайте також: До Львова завітав голівудський актор Бен Стіллер

У свою чергу Тавакуль Карман наголосила, що вони продовжуватимуть усіма силами підтримувати українців, щоб наблизити перемогу. Та від сьогодні стануть амбасадорами України у світі.

Тавакколь Карман — єменська правозахисниця, журналістка та політик, засновниця організації “Women Journalists Without Chains”, яка виступає за свободу слова та демократію. Перша арабська жінка лауреат Нобелівської премії миру 2011 року.

Лейма Гбові — ліберійська антивоєнна активістка, феміністка, підприємиця, економістка. Лауреатка Нобелівської премії миру за 2011 рік.

Джоді Вільямс — американська активістка і викладачка. Лауреатка Нобелівської премії миру 1997 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-