Макрон відзначив героїзм українців перед лицем російського варварства

Макрон відзначив героїзм українців перед лицем російського варварства

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон під час відвідання Ірпеня Київської області відзначив героїзм українців перед лицем російського варварства.

Про це повідомляє французький телеканал BFMTV, передає Укрінформ. 

«Ми всі бачили ці зображення спустошеного міста, яке водночас є містом-героєм, адже саме тут українці зупинили російську армію, яка наступала на Київ. Тож треба уявити героїзм армії, а також українського населення», - наголосив Макрон.

Французький лідер, який відвідує Ірпінь разом із президентом Румунії, канцлером Німеччини та прем'єр-міністром Італії, сказав, що вони «приїхали, аби засвідчити нашу повагу».

Читайте також: Лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії прибули в Ірпінь

Він також зазначив, що «маємо перші сліди воєнних злочинів». За словами Макрона, щодо розслідування цих злочинів Франція тісно співпрацює з Україною.

“Я дякую французьким жандармам, експертам, слідчим, які з перших днів були залучені разом з українськими експертами”, - сказав президент Франції.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччнини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.

Фото з сайту bfmtv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-