Від початку війни Україна отримала понад 500 тисяч тонн гумвантажів - ОП

Від початку війни Україна отримала понад 500 тисяч тонн гумвантажів - ОП

Фото
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну надійшло понад 503,6 тис. тонн гуманітарних вантажів з-за кордону.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Активна агресія росії проти України триває вже понад 100 днів. Важлива частина допомоги, яку отримують українці - гуманітарні вантажі з різних країн. З перших днів через державний кордон Україна отримала більш як пів мільйона тонн – 503 629 тонн», - зазначив Тимошенко.

За його даними, понад 40% гуманітарних вантажів отримано через Львівську митницю, 23% – через Волинську, а 14% – через Закарпатську. Переважно це продукти, одяг та взуття, засоби гігієни, ліки та медичні товари, товари військового призначення, транспортні засоби, в тому числі машини швидкої допомоги, технічні засоби та генератори.

Читайте також: росія не відмовилася від плану повного захоплення Українирозвідка

«Найбільшу частину допомоги отримують благодійні організації – це понад 15% вантажів, трохи менше – 13% – прямують до обласних військових адміністрацій», - зазначив заступник керівника ОП.

Він зауважив, що на сайті help.gov.ua можна ознайомитися з інформацією про те, яким шляхом і скільки допомоги прибуває в Україну та як вона розподіляється по регіонах.

«Вдячний усім, хто допомагає українцям, які стали вимушеними переселенцями, втратили свої домівки та рідних і потребують підтримки», - додав Тимошенко.

Як повідомлялося, 21 травня Тимошенко поінформував, що за тиждень в Україну завезли 29 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-