Сільський вчитель із Грузії зібрав $700 тисяч на допомогу Україні

Сільський вчитель із Грузії зібрав $700 тисяч на допомогу Україні

Укрінформ
Вчитель Ладо Апхазава із гурійського села Чібаті у Західній Грузії зібрав 700 тисяч доларів на допомогу Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

Зазначається, що у березні 2022 року на своїй сторінці у Фейсбуці Апхазава розповів, що продав обручку покійної матері та пам'ятну монету Global Teacher Award, а виручені гроші – 2,5 тисячі ларі (850 доларів), перерахував на допомогу школярам та вчителям України.

Особиста ініціатива грузинського вчителя перетворилася на глобальну кампанію. Статус Апхазава переклали англійською, їм поділилися у 39 країнах. Вчителі з усього світу вирішили наслідувати його приклад.

«Вчителі з 39 країн розпочали збір коштів на допомогу Україні... Востаннє, коли ми перевіряли рахунок, було зібрано 700 тисяч доларів», – розповів Апхазава.

Сам Апхазава є лауреатом першої Національної премії для педагогів. Широкому загалу він став відомий після того, як у 2019 році вийшов у фінал Global Teacher Award, яку також називають «вчительським оскаром».

Читайте також: Японія збільшить допомогу Україні на пів мільярда доларів

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що з початку повномасштабної військової агресії рф в Україні Грузія твердо підтримує Україну як у політичному, так і в дипломатичному та гуманітарному напрямах.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-