В Україну вже надійшла допомога від США в $1 мільярд, очікується ще $7,5 мільярда – посол

В Україну вже надійшла допомога від США в $1 мільярд, очікується ще $7,5 мільярда – посол

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк заявила, що 1 млрд доларів прямої підтримки вже в Україні, щоб допомогти державі та народу рухатися вперед, і ще 7,5 млрд доларів очікується.

На цьому вона наголосила у Твіттері за підсумками зустрічі з очільниками Міністерств фінансів, економіки та Нацбанку України, передає Укрінформ.

«Як я сказала економічному керівництву України у Мінекономіці, Мінфіні та НБУ, підтримка України означає зміцнення її економіки. Пряма підтримка в розмірі $1 мільярда вже тут, щоб допомогти Україні та її народу рухалися вперед, і ще $7,5 мільярда очікується», - зазначила Брінк.

Пані посол зауважила, що бачила рішучість в очах народу України, який вже працює над відбудовою, і чула її в їхніх голосах.

«Ми пересвідчимось, щоб наша допомога дісталася до тих, хто її потребує, та підтримає суверенну, незалежну, демократичну та процвітаючу Україну», - акцентувала дипломат.

Читайте також: Байден порушить питання підтримки України на самітах G7 і НАТО

Як повідомлялося, в Україну від початку повномасштабної війни надійшло понад 6 млрд дол. зовнішньої допомоги у вигляді грантів та кредитів. Україна потребує щомісячно додатково близько 5 млрд дол. для закриття поточних потреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-