За час війни Україна отримала від донорів і благодійників близько 300 автомобілів «швидкої» - МОЗ

За час війни Україна отримала від донорів і благодійників близько 300 автомобілів «швидкої» - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я за час повномасштабної війни отримало близько 300 автомобілів "швидкої" за рахунок міжнародної та благодійної допомоги.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає кореспондент Укрінформу.

“Сукупно за період війни ми отримали близько 300 автомобілів швидкої допомоги. Мова як про броньований транспорт, так і про звичайні авто швидкої. Ми їх розподіляємо першочергово на заклади екстреної меддопомоги у прифронтових регіонах і так само передаємо машини на потреби Збройних сил. Окрім того, наші донори надають і бронежилети та каски, для того аби захищати життя медиків", - сказала Карчевич.

За її словами, першочергово у донорів та благодійників МОЗ просить те, що стосується меддопомоги безпосередньо у воєнний час. Утім, іноземні партнери надають і медичне обладнання, у тому числі новітнє.

"До прикладу, одне з останніх — це телемедичне обладнання, для того щоб забезпечити дистанційні консультації та віртуальну присутність іноземних лікарів в операційних. Таким чином можемо допомагати нашим медикам проводити операції або надавати медичну допомогу при бойових травмах. Сукупно нас підтримали вже понад 30 країн світу та більше 70 різних організацій та бізнес-компаній - як українських, так і міжнародних", - повідомила заступниця міністра.

Читайте також: МОЗ за тиждень отримало 38 тонн ліків як гуманітарну допомогу

Вона нагадала, що від початку повномасштабної війни Україна вже отримала 6,5 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги на загальну суму майже 8 млрд грн.

"Для того щоб забезпечити прозорість процесів обігу цієї гуманітарної допомоги і звітності донорам, у нас все це відбувається через інформаційно-аналітичну систему MedData, в якій ми ведемо збір потреб закладів охорони здоров’я. Ми розуміємо, що потрібно тому чи іншому медзакладу в той чи інший період часу. В номенклатурі присутні позиції починаючи від лікарських засобів до обладнання, евакуаційного транспорту", - зазначила Карчевич.

За її словами, серед пріоритетних позицій - лікарські засоби, допомога пораненим і відповідне медичне обладнання, такі як апарати зовнішньої фіксації, апарати вакуумної терапії, евакуаційний транспорт, тактичні аптечки для захисників і медиків.

Читайте також: В Україні не виявили нових COVID-штамів від початку війни - МОЗ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-