МОЗ від початку війни отримало понад 260 «швидких» у межах гумдопомоги

МОЗ від початку війни отримало понад 260 «швидких» у межах гумдопомоги

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я від початку широкомасштабної агресії російської федерації проти України отримало в рамках гуманітарної допомоги 263 автомобілі «швидкої допомоги».

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич, передає Укрінформ з посиланням на МОЗ.

Зазначається, що це автівки, які були передані в рамках гуманітарної допомоги від благодійних організацій та урядів країн-партнерів, які підтримують Україну в протистоянні російській збройній агресії.

«Лише впродовж цього тижня нам передали 14 автомобілів «швидкої допомоги» з Великої Британії. Дві автівки вже виїхали зі складу міністерства у військові частини та ще чотири розподілені на заклади екстреної медичної допомоги. Найближчими днями ми очікуємо прибуття іншої частини партії. Підсумовуючи, можемо сказати, що сукупно МОЗ отримало та розподілило для українських медиків та захисників понад 260 “швидких”», - поінформувала Карчевич.

За словами заступниці міністра охорони здоров’я, більшість автівок поїхали в регіони, в яких тривають активні бойові дії і де є найбільша потреба у забезпеченні Збройних сил України та бригад екстреної медичної допомоги транспортом. Решта були розподілені між закладами охорони здоров'я переважно Вінницької, Одеської, Київської, Львівської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Чернігівської, Житомирської та Миколаївської областей.

Вона також повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення російські військові пошкодили та захопили близько 200 “швидких”. Також зруйновано або пошкоджено понад 600 закладів охорони здоров'я, більш ніж 100 із них — не підлягають відновленню; вбито щонайменше кілька десятків медичних працівників.

Читайте також: Україна отримала понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги з понад 30 країн

Минулого року завдяки тісній співпраці МОЗ та Державного підприємства “Медичні закупівлі України” автопарк закладів охорони здоров’я поповнився 416 автомобілями «швидкої допомоги».

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що на тимчасово захоплених російськими загарбниками територіях розташовано 235 медичних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-