Нацбанк перерахував на потреби військових майже 16,7 мільярда

Нацбанк перерахував на потреби військових майже 16,7 мільярда

Укрінформ
Національний банк України станом на 20 травня перерахував на допомогу армії майже 16,7 млрд грн, на гуманітарні потреби — майже 304 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

Зокрема, станом на 20 травня 2022 року Нацбанк вже перераховав: на потреби Національної гвардії – 950 млн грн; на потреби Національної поліції – 1,65 млрд грн; на потреби Міністерства оборони – 13,111 млрд грн; на потреби Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн.

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 16,85 млрд грн в еквіваленті. Понад 5,2 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Станом на 20 травня залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 167,5 млн грн.

Читайте також: У Нацбанку розповіли, доки триматимуть фіксований курс гривні

Також в НБУ повідомляють, що залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Нацбанк відкрив для гуманітарних цілей, станом на 20 травня становить понад 240 млн грн. Близько половини коштів на нього надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Зазначається, що Мінсоцполітики, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього майже 304 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-