У Відні пройшла вишиванкова хода

У Відні пройшла вишиванкова хода

Укрінформ
Українці Відня провели вишиванкову ходу центром міста з метою відзначення Дня вишиванки, а також щоб привернути увагу до триваючої російської агресії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Точкою збору українців у вишиванках стала площа Мінорітенплатц, на якій розташована будівля австрійського МЗС, а поруч знаходиться федеральна канцелярія. Ті, хто прийшов без національного вбрання, також мали можливість отримати його на місці за благодійний внесок на придбання протиопікових засобів для українських воїнів на передовій.

Хоча акція носила культурний характер, українці також гучно нагадали про триваючу агресію рф проти України, проскандувавши під стінами МЗС Австрії назви українських міст, які особливо постраждали у ході російського вторгнення.

Українці Відня провели вишиванкову ходу / Фото: Василь Короткий

Після цього вишиванкова хода у супроводі поліції рушила на розташовану неподалік популярну серед туристів площу Штефансплатц. Йдучи історичним центром міста учасники ходи також співали українські пісні та Гімн і скандували українські лозунги, привертаючи до себе увагу численних перехожих.

По прибуттю на Штефансплатц, українці ще раз гучно проскандували назви міст, які зачепила російська війна проти України. Через гучномовець також було увімкнуто вірш Івана Франка "Каменярі" про борців за свободу, які самовіддано прокладають шлях до нового життя. На завершення на площі відбувся концерт українського гурту UkraBoysBand.

Читайте також: У Варшаві сотні українців відзначили День вишиванки

"Вишиванка – це код української нації. Сьогодні це також наш ментальний бронежилет і оберіг, який нас захищає. Відбиваючи російське вторгнення, українці зараз захищають всю Європу, і Австрію зокрема. І тому я закликаю усіх австрійців також одягати вишиванки на знак демонстрації того, що Україна захищає зараз і їх країну", - зазначив під час акції український активіст Андрій Каріоті.

В Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. Цього року він припав на 19 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-