Постраждалі від війни додатково отримають від міжнародних організацій майже 10 мільярдів

Постраждалі від війни додатково отримають від міжнародних організацій майже 10 мільярдів

Укрінформ
Міністерство соціальної політки веде переговори з міжнародними партнерами для забезпечення додаткових грошових виплат, які доповнять державну допомогу та підтримають найбільш вразливі групи людей.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю УНІАН, передає Укрінформ.

«Зараз узгоджені програми на загальну суму 9,6 млрд гривень. За рахунок цих коштів більше 2 млн людей з найбільш вразливих категорій, що постраждали внаслідок війни, отримають виплати в розмірі від 2200 до 2500 гривень на місяць строком від 1 до 3 місяців», - сказала вона.

За словами міністра, домовленості вже є з ЮНІСЕФ, УВКБ ООН, Всесвітньою продовольчою програмою, Міжнародним комітетом Червоного Хреста, Міжнародною організацією з міграції.

Лазебна уточнила, що допомогу, зокрема, зможуть отримали багатодітні родини, родини, які виховують дітей з інвалідністю, літні люди з низькими доходами та інші. Кожну з них бере на себе та чи інша міжнародна організація і надає їм грошову виплату.

Читайте також: «Руку допомоги» на час воєнного стану згорнули, але повернемо - Лазебна

Як повідомлялось, Міністерство соціальної політки протягом квітня спрямувало до Ощадбанку більше 5,8 мільярдів гривень на виплату переселенцям допомоги на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-