У Відні «безсмертний полк» пройшов під вигуки «Фашисти!» і «Вбивці!»

У Відні «безсмертний полк» пройшов під вигуки «Фашисти!» і «Вбивці!»

Фото, відео
Укрінформ
Акція "безсмертний полк" у столиці Австрії 9 травня відбулася у супроводі українських гасел та під вигуки "Фашисти!" і "Вбивці!".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Відні.

Пропагандистська російська акція розпочалася ввечері у понеділок з концерту на площі біля Собору Святого Стефана у центрі міста. Проте група українців та друзів України з інших держав із синьо-жовтими прапорами голосно співали український гімн, скандували гасла, зокрема й відому фанатську речівку про путіна. Перехожі охоче знімали спонтанну контрдемонстрацію.

Після завершення "концерту" близько 300 росіян рушили з площі колоною "безсмертного полку". Поліція заблокувала групу українців, щоб вони не могли наблизитися до учасників російської акції. Втім, на шляху ходи поодинокі перехожі вигукували "Фашисти!", "Рашисти!, "Вбивці!", "Гвалтівники!". 

Кінцевою точкою руху колони стала площа Шварценбергплатц, де встановлений пам’ятник радянським воїнам. Завершенню російському мітингу на площі знову завадили молоді люди, які скандували українські гасла та співали гімн України.

Деякі учасники російської акції не приховували, що підтримують політику путіна та його загарбницьку війну проти України. Зокрема, на блузці однієї з учасниць була літера "z", яка є символом війни рф проти України.

Читайте також: Безславна смерть «Безсмертного полку»: дайджест російської пропаганди за 7-8 травня

На це звернули увагу і деякі австрійські ЗМІ, які висвітлювали російську акцію та українську контрдемонстрацію. Зокрема, про символіку "спецоперації" написало державне агентство APA. У публікації також звертається увага на плакат однієї українки - "Фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами".

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, вчинивши масовані бомбардування міст і сіл. Військові рф, які вдерлися на українську землю, розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-