У Вашингтоні зібрали кошти на підтримку українського медбата Госпітальєри

У Вашингтоні зібрали кошти на підтримку українського медбата Госпітальєри

Фото
Укрінформ
Щоби підтримати зусилля добровольчого медбата "Госпітальєри", який рятує поранених українських бійців на фронті, у центрі Вашингтона відбувся благодійний концерт.

Про це розповіла Укрінформу президентка організації «Українські активісти США» (USUA) Надія Шапоринська, яка разом зі своїми колегами долучилася до проведення благодійної акції.

«У той час, як росія продовжує свої спроби знищити Україну, її народ та її культуру й чинить геноцид проти України, наша організація провела благодійний концерт у Вашингтоні за участі маестро гри на бандурі Юліана Китастого», - розповіла Шапоринська в коментарі агентству.

У Вашингтоні зібрали кошти на підтримку українського медбата Госпітальєри / Фото: US Ukrainian Activists

Головна мета благодійної акції є адресною – підтримати українських фронтових парамедиків Госпітальєри, «місія яких є дуже важливою», підкреслила активістка.

Усі кошти від концерту підуть на підтримку добровольців медбата, які щодня, ризикуючи власним життям, витягують поранених українських бійців з-під обстрілів та надають їм першу медичну допомогу. Крім того, Госпітальєри організовують подальше лікування та реабілітацію поранених, що також є важливою місією.

Читайте також: Перша леді США побувала в Ужгороді і зустрілася з переселенцями

«Ми вважаємо, що адресна підтримка зусиль цих добровольців є важливим внеском у боротьбу українського народу проти російської агресії»,- зауважила Шапоринська.

Організаторами концерту виступили «Українські активісти США» (USUA) за спонсорської підтримки Українського дому в Вашингтоні, Посольства України в США й особисто посла України в США Оксани Маркарової.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати виділяють на гуманітарну допомогу Україні додатково 397 млн доларів. Таким чином, загальна гуманітарна підтримка, надана Сполученими Штатами Україні з початку війни, зросла до 690 млн дол. США.

Фото: US Ukrainian Activists

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-