Хорватія продовжить підтримку України, бо це вибір правильного боку історії та етики - Пленкович

Хорватія продовжить підтримку України, бо це вибір правильного боку історії та етики - Пленкович

Укрінформ
Хорватія продовжить послідовно підтримувати Україну в різних сферах життя, оскільки переконана, що це вибір правильного боку історії та етики.

Про це заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на спільному з Президентом України брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава хорватського уряду відзначив, що у Хорватії надзвичайно високо цінують стійкість і опір, який український народ чинить російській агресії, і висловив солідарність із Україною.

«Хорватія послідовно підтримувала Україну в політичному, дипломатичному, правовому, фінансовому, гуманітарному і технічному планах. Ми продовжуватимемо надавати цю допомогу, чітко розуміючи, що ми робимо це як країна, яка завжди була переконана в тому, що ми знаходимося на правильному боці історії, на правильному боці етики», - сказав Пленкович.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем'єром Хорватії санкції проти рф і відновлення України

Він додав, що Хорватія, безумовно, підтримуватиме подальші обмежувальні заходи проти росії на рівні ЄС.

«Ми підтримували п’ять попередніх пакетів і зараз співпрацюємо по лінії шостого пакету», - зазначив прем’єр-міністр.

Пленкович також відзначив, що Хорватія завжди підтримувала Україну на шляху до ЄС, і пообіцяв допомогу в подальших кроках уже на рівні Європейської ради.

8 травня до Києва прибули з візитом прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та міністр закордонних справ Гордан Грлич Радман.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-