Брюссель готовий долучитися до відновлення медичної інфраструктури України - Ляшко

Брюссель готовий долучитися до відновлення медичної інфраструктури України - Ляшко

Фото
Укрінформ
Брюссель готовий долучатися до відновлення медичної інфраструктури після війни.

Про це у Фейсбуці написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко за підсумками зустрічі з мером Брюсселя Філіпом Клозом, передає Укрінформ.

"Зустрівся з мером Брюсселя Філіпом Клозом....Вдячний Брюсселю за позицію та готовність долучатися до відновлення медичної інфраструктури після війни. Бельгійська сторона підтвердила готовність стати майданчиком для обговорення пропозицій з відновлення системи охорони здоров'я України та реалізації майбутніх інвестиційних проєктів у медичній галузі України", - написав Ляшко.

Також, за словами міністра, під час розмови домовились про подальшу підтримку системи охорони здоров'я та доставку гуманітарної допомоги, яка включатиме критично важливі лікарські засоби та медичні вироби.

Йшлося також про можливість лікування поранених українців, які постраждали через війну, в бельгійських госпіталях та лікарнях, зокрема в частині протезування кінцівок.

Міністр подякував уряду Бельгії та особисто Клозу за вже надану підтримку і допомогу Україні та українцям, які через війну вимушено знайшли свій прихисток в Брюсселі.

Читайте також: Україна від початку війни отримала медичної гуманітарної допомоги на 6 мільярдів - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, завдяки співпраці українських органів влади центрального та місцевого рівня з Європейською комісією через систему екстреного реагування Євросоюзу оперативно визначають профільну спеціалізовану клініку в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців.

Відправлення на лікування за кордон постраждалих від військової агресії рф українців здійснюється практично щодня, заявляли в МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-