«Швидкі», генератори та продукти: Франція передала Україні понад 600 тонн гумдопомоги

«Швидкі», генератори та продукти: Франція передала Україні понад 600 тонн гумдопомоги

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон запевнив главу Української держави Володимира Зеленського, що Париж продовжуватиме підтримувати Київ, надаючи військову техніку та гуманітарну допомогу.

Про це Макрон написав у Твітері, передає Укрінформ.

“У телефонній розмові з Президентом Зеленським я висловив бажання продовжувати працювати на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Наша підтримка військовою технікою триватиме, як і наша гуманітарна допомога, вже перевезено понад 615 тонн обладнання”, - зазначив Макрон.

Видання Le Parisien з посиланням на Єлисейський палац інформує, що на сьогодні Франція направила в Україну понад 615 тонн обладнання, включаючи медичне, електрогенератори для лікарень, продовольчу допомогу, автомобілі швидкої допомоги тощо.

Читайте також: Перемога Макрона – у Євросоюзу й України є привід радіти

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що обговорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном питання оборонної співпраці та взаємодії на шляху до євроінтеграції України, а також лікування українських захисників і допомогу французької сторони в розслідуванні злочинів російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня Макрон заявив про постачання протитанкової зброї “Мілан” і артилерійських установок “Цезар” в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-