Штати розширюють механізми надання Україні боєприпасів

Штати розширюють механізми надання Україні боєприпасів

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена вперше за 15 місяців своєї діяльності застосувала можливості «надзвичайної декларації» для того, щоби забезпечити формальний продаж Україні боєприпасів на суму $165 мільйонів.

Про це повідомляє у понеділок американське інформагентство Reuters із посиланням на офіційного представника в оборонній сфері адміністрації США, передає Укрінформ.

«Держдепартамент США у понеділок вперше застосував декларацію про надзвичайний стан в період адміністрації Байдена, щоби схвалити потенційний продаж Україні боєприпасів на суму $165 мільйонів і допомогти таким чином країні оборонятися від вторгнення Росії»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: росія атакує залізницю, щоб зруйнувати шляхи постачання військової допомоги

У документі вказується, що Україна просить продати різну нестандартну амуніцію, і ці боєприпаси не відповідають стандартам НАТО. Зокрема, зауважується, що ЗСУ потребують снаряди для радянських зразків озброєнь, включно з артилерійськими системами «Гіацинт», гаубицями «Мста», танками Т-72 тощо.

Адміністрація США востаннє застосовувала дію «надзвичайної декларації» у 2019 році, за часів президентства Трампа. Тоді це було використано для продажу зброї Саудівської Аравії і Йорданії.

Читайте також: США вірять, що за належної підтримки Україна здатна перемогти у війні - глава Пентагону

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент США Джо Байден оголосив про виділення додаткових $800 мільйонів у якості допомоги Україні для посилення її обороноздатності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-