Лідери Австралії і Нової Зеландії під час національного дня пам'яті підтримали Україну

Лідери Австралії і Нової Зеландії під час національного дня пам'яті підтримали Україну

Фото
Укрінформ
Лідери Австралії та Нової Зеландії у головне свято їхнього народу – День АНЗАК, коли вшановують пам'ять загиблих у війнах, висловили підтримку народу України, який протистоїть російській агресії

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«У цей особливий день, коли ми вшановуємо тих, хто боровся за нашу свободу і незалежність, ми підтримуємо народ України, який робить те саме в цей момент», - сказав прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Водночас прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила: вторгнення росії в Україну засвідчує, що мир не можна сприймати як належне.

«У Новій Зеландії ми можемо відчувати себе далекими від цього конфлікту, але всі ми нерозривно пов'язані з тим, що він являє», - сказала Ардерн.

День АНЗАК — національний день пам'яті в Австралії та Новій Зеландії, який відзначають 25 квітня. В цей день країни згадують своїх громадян, загиблих у всіх війнах і військових конфліктах за участю цих держав. За традицією в цей день проводяться церковні служби, військові паради, зустрічі ветеранів. Австралійські та новозеландські туристи відвідують Галліполі, де також проводяться пам'ятні заходи. Тільки в день АНЗАК дозволено грати в національну гру з підкиданням монет ту-ап, якою захоплювалися і солдати під час Першої світової війни.

Читайте також: Австралія запровадила санкції проти 144 сенаторів рф, доньок путіна й лаврова

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська росії знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: REUTERS/Loren Elliott

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-